Procés creatiu d'obra cubista

La creació d'una pintura passa per moltes fases: la idea, la recerca de referències, el dibuix o esbós de principi, la selecció de la paleta de colors, etc. Moltes decisions, encertades o fallides que creen en el pintor un estat de tensió creativa que finalitza amb l'obra acabada. És un camí intens, joiós, frustrant, depressiu unes vegades (en no trobar sortida), eufòric d'altres (en gaudir d'allò creat); és l'essència de la creació artística.

M'agradaria compartir amb vosaltres aquest procés, per què veieu com s'arriba al final, el moment decisiu en què es resol deixar l'obra, tot confiant que valdrà la pena començar a mirar-la amb els ulls de l'espectador que n'espera gaudir.

Per il·lustrar-vos, mostraré els diferents instants pels que ha passat (està passant) l'elaboració de l'obra "Dues gerres sobre taula", d'estil cubista i de temàtica molt clàssica. El millor és que ho vegeu vosaltres mateixos:

Dues gerres sobre taula (versió definitiva)

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    manuel_56 (jueves, 11 junio 2015 07:47)

    Hola, he visto como has creado, o estas creando este cuadro, y resulta curioso ver como va evolucionando, especialmente los cambios de color. Creo ver tres fases pues cambias de paleta al menos en tres ocasiones. La primera es bastante diferente de la última. Verdaderamente interesante. Enhorabuena.