L'etern humà

Pregunta: què volem significar amb l'expressió "l'etern humà"?

Aquestes paraules apunten a un universal, un concepte que pot ser definit i, per tant, representat, ja siga amb paraules, què és la forma humana de representar per execel·lència, o bé amb altres mitjans dels que ens hem valgut des de sempre: la música, la pintura, la representació teatral, o la literatura.

 

Per "etern humà" entenem el conjunt de trets propis i constitutius d'aquest: la finitud, la capacitat d'amar i d'odiar, el desig de venjança, la paternitat/maternitat, el fer la guerra i la pau, el treball i l'esperança d'allò millor, la recerca de la veritat, de la bellesa, de la justícia, la vida amb, entre i pels demés, el que busca construir el seu camí, l'ésser que emmalalteix, el que mor, o el que s'aclama a l'absolut superior. La llista és molt llarga ja que, la vida humana, per damunt de les modes i les èpoques o les cultures, presenta una riquesa de vessants constitutives que, independentment del moment, sempre són i seran en cadascú de nosaltres.

Totes les diverses cares de l'existència humana, es manifesten de moltes maneres, les podem trobar en molts llocs: en un escrit, en un gest, en una gerra, en un camí, en una casa, en un fill, en una cançó, en cada objecte o acció fruits del esdevenir del propi home. Aquest "etern humà" ens el trobem re-presentat en quasi totes les obres d'art, des dels dibuixos en les coves d'Altamira, a les tragèdies d'Eurípides, Sòfocles i Shakespeare o en la malenconia de la mirada dels arlequins de Picassso.

Representar, és tasca de l'art. Expressar una idea, un sentiment, o una intuïció en relació a allò que som, és el que busquem. Que millor que representar el que ens és propi, el que sempre, en tot humà, és i viurà.

Aquest ha estat l'objectiu de l'art, en especial del gran art, el que perdura en el temps i colpeja l'enteniment i el sentiment dels qui s'avenen a mirar.

 

Escribir comentario

Comentarios: 8
 • #1

  Tammi Scheuermann (jueves, 02 febrero 2017 17:09)


  It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

 • #2

  Jerry Fike (sábado, 04 febrero 2017 15:14)


  Excellent post. Keep writing such kind of information on your blog. Im really impressed by your blog.
  Hi there, You've done an incredible job. I will certainly digg it and in my view suggest to my friends. I'm confident they will be benefited from this web site.

 • #3

  Arleen Calnan (domingo, 05 febrero 2017 10:28)


  Great site you have got here.. It's difficult to find excellent writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you! Take care!!

 • #4

  Venetta Kist (martes, 07 febrero 2017 00:50)


  Awesome site you have here but I was wondering if you knew of any community forums that cover the same topics discussed here? I'd really love to be a part of group where I can get advice from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

 • #5

  Johnathan Maggio (martes, 07 febrero 2017 15:42)


  Every weekend i used to go to see this website, because i want enjoyment, since this this site conations truly pleasant funny data too.

 • #6

  Wilber Ruhland (miércoles, 08 febrero 2017 09:19)


  I am regular visitor, how are you everybody? This post posted at this web site is truly nice.

 • #7

  Ted Belfield (miércoles, 08 febrero 2017 13:11)


  Hello, Neat post. There's a problem together with your web site in internet explorer, may test this? IE still is the market leader and a good section of folks will pass over your wonderful writing because of this problem.

 • #8

  Evangelina Bode (jueves, 09 febrero 2017 11:42)


  When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thank you!